MASTERAT

PRACTICA ASISTENȚEI SOCIALE CENTRATE PE VALORI

Denumirea veche: „Practica asistenţei sociale orientată spiritual”

Masteratul funcţionează în cadrul Departamentului de Asistenţă Socială al Universităţii de Vest din Timişoara

Bun venit!

Vă urăm bun venit pe site-ul programului de masterat “Practica Asistenței Sociale Centrată pe Valori”.

Masteratul funcționează în cadrul  Departamentului de Asistență Socială al UVT, însă poate fi parcurs și de absolvenții altor domenii de studiu universitar.

Pe lângă asistența socială, masteratul cuprinde o componentă de spiritualitate/religie/teologie (abordată neconfesional), menită în mod special să îi ajute pe cursanți să împletească asistența socială cu grija față de nevoile spirituale ale oamenilor. Masteratul funcționează din anul 2001 fără întrerupere, iar istoricul acestor ani arată că absolvenții acestui program sunt solicitați nu doar de instituțiile de stat ci și de biserici și de organizații neguvernamentale care oferă servicii de asistență socială cu o componentă spirituală. În plus, mulți aleg să parcurgă acest masterat pentru simplul fapt că doresc să exploreze relația dintre asistența socială și spiritualitate.

Activitatea didactică se desfăşoară cu precădere sâmbăta, iar cadrele didactice sunt angajaţi ai UVT, precum şi alți colaboratori de prestigiu din ţară şi din străinătate.

Programul beneficiază de locuri cu taxă și fără taxă (distribuite în funcție de media de licență, respectiv media primului an de studiu), precum și burse de studiu oferite prin intermediul Centrului Areopagus (www.areopagus.ro), reprezentând contravaloarea integrală sau parțială a taxei de școlarizare.

Pentru orice fel de întrebări, informaţii sau sugestii, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

Prof. univ. dr. habil. Alexandru Neagoe, director program masteral
Universitatea de Vest din Timişoara
Facultatea de Sociologie şi Psihologie
Departamentul de Asistenţă Socială
alexandru.neagoe@e-uvt.ro 
tel. +40.256.592265